DIY Knagerække

DIY Knagerække

Det er blevet tid til at få skiftet ud i knagerækken derhjemme. Jeg havde ellers været på nettet for at lede efter den perfekte knagerække, men efter lynhurtigt at have browset lidt rundt på Pinterest, blev jeg simpelthen så inspireret til at lave en selv. Den er godt nok lidt tidskrævende at få lavet, men jeg synes i den grad at resultatet vejer op for den tid jeg har brugt på det.

I modsætning til de fleste andre DIY’s her på siden, så udgør Moldit faktisk kun en lille del af det materiale du skal bruge, men det udgør samtidig med også en vigtig del.
Mange af de ting du skal bruge har du måske allerede i hjemmet i forvejen.

Det skal du bruge:

  • Et bræt (Jeg brugte et på 62cm x 20cm. Passer godt til 4 knager)
  • Maling (jeg brugte den billigste hvide spraymaling jeg kunne finde. Jeg vil faktisk anbefale at anskaffe en af lidt bedre kvalitet. Alternativt kan du også bruge alm. maling og pensel)
  • Malertape (igen, man får den kvalitet man betaler for)
  • Skruer
  • Moldit i de farver du ønsker

Jeg brugte faktisk også sandpapir til at slibe træet med, men har du et stykke flot træ i god kvalitet, så foreslår jeg at du undlader at bruge dette.
Du kan også med fordel bejdse eller behandle træet først, hvis du vil give det en flottere farve, og længere holdbarhed.

Step 1.

Kom malertapen på træet løbende i forskellige retninger, som vist på billedet. Kom det på i det mønster du ønsker. Der er ikke nogen rigtige eller forkerte måder at sætte det på. Bare som du lyster!
Sørg for at glatte tapen godt ud, da der jo helst ikke skal komme for meget maling ind under. 😉

 

Step 2.

Spray eller mal nu dit stykke træ. Der er nok behov for at du skal male/spraye det et par gange, før farven bliver helt perfekt.

Step 3

Så snart du har kommet det sidste lag maling på, er det vigtigt at du piller tapen af ret hurtigt derefter. Hvis malingen først er begyndt at tørre helt, så er der større chance for at du river maling med af, når du piller tapen af.

Lad malingen tørre helt færdig, før du går videre. I mellemtiden kan du begynde at forme dine knager til din nye knagerække.

Step 4.

Sæt vand over i elkedlen, og udvælg de farver Moldit du gerne vil bruge. Opvarm herefter Moldit i en skål med det varme vand, og begynd at forme knagerne. Husk skålen ikke skal være af plastik!
Jeg har valgt et farvespil der nok mest appellerer til børnefamilien, men du kan sagtens vælge et ”renere” look, og bare køre dem i en farve. Sørg for at lave en flade på krogene, hvor du kan skrue en skrue igennem. Sørg også for at bagsiden af knagerne er fladet ud, da de ellers vil sætte sig skævt på, når du skruer dem i. Du kan se de knager jeg har lavet, på billedet længere nede på siden.

 

Step 5.

Når malingen er tørret og du har lavet knagerne færdige, er det tid til at sætte knagerne på brættet. Bor evt. lidt for i Moldit først, hvis du har lavet knagen ret tyk. Bor lidt i etaper, da Moldit ellers godt kan blive varmet for meget op, og derved blive blødt.

Du kan enten beholde knagerækken som den er nu, eller du kan bygge en smule videre på den (se step 6).

Step 6 (Valgfrit)

Hvis du gerne vil dække skruerne af, så kan du sætte et lille stykke Moldit henover. Du kan også gøre som vi har gjort, og dekorere skruerne med flotte bogstaver. Det kunne f.eks. være forbogstaverne i din families navne. Så har I hver især jeres egen knage.

Varm en lille klump Moldit godt op, og varm også bagsiden af det stykke bogstavet sidder på godt op. Sæt herefter klumpen oven på skruen, så den dækker helt for den, og samtidig binder fast til det Moldit der sidder udenom. Sæt dit bogstav på mens Moldit stadig er varm (så binder det bedst), og lad det køle af og blive stift. Gentag for de andre knager.

Tillykke! Din knagerække er nu færdig!

Har DU også lavet din egen knagerække? Eller måske noget helt andet DIY, du bare gerne vil vise til omverdenen. Så upload det HER på siden, eller del det med os og vores community på ”Facebook” eller på Instagram under hashtagget #Moldit